Matilda Isotalo

Opiskelijan Turku

Opiskelijana näen erityisen suuren voimavaran Turun noin 40 000 opiskelijassa. Opiskelijat tukevat keskusta-alueen kasvua ja eloa, ja ovat tarpeellisia Turun elinkeinoelämälle. Olen ehdolla kuntavaaleissa 2017 ja alla esittelen lyhyesti vaaliteemani. Näitä lähden purkamaan, ja perustelemaan seuraavissa blogikirjoituksissa.

Turun kaupunki on vetovoimainen ja tänne tarvitaan tulevaisuudessakin opiskelijoita. Opiskelijoihin sijoittaminen on tulevaisuuteen sijoittamista. Jotta Turkuun saadaan tulevaisuudessakin opiskelijoita, täytyy kaupungin olla vetovoimainen ja tarjota opiskelijoille sopivia palveluita.

Tulevaisuuden Turku kasvaa ja kehittyy. Tämän tukemiseksi tarvitsee joukkoliikenteeseen keskittyä nyt. Esimerkiksi raitiovaunu olisi hyvä lisä joukkoliikenteeseen. Nykyistä joukkoliikennettä tulisi tehostaa entisestään, jotta kaupungissa liikkuminen sujuisi entistäkin helpommin. Kampusalue tulisi myös huomioida joukkoliikenteen kehittämisessä.

Turku on kaunis kaupunki etenkin kävellen ja pyöräillen tarkasteltuna ja tämän vuoksi kevyeen liikenteeseen tulisi panostaa. Pyöräteitä olisi lisättävä ensisijaisesti Aninkaistenkadulle, Itäiselle Pitkäkadulle sekä Humalistonkadulle. Pyöräparkkeja on keskustassa jo runsaasti, mutta kulkuväylät keskusta-alueella eivät ole riittävät.

Nuorten innovatiivisuutta pitäisi tukea. Ongelmana tänä päivänä on vähäiset työpaikat vastavalmistuneelle. Pienet ja keskisuuret yritykset ovat isoja työllistäjiä Suomessa, joten nuorten ja nuorten aikuisten start up -yrityksiä tulisi tukea, jotta työpaikkoja saataisiin Turkuun lisää (lähde: https://www.yrittajat.fi/suomen-yrittajat/yrittajyys-suomessa-316363 [haettu 4.2]).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat